onsdag 17 mars 2010

Organdonation


Jag har faktiskt aldrig tänkt på hur bakvänd lagen om organdonation är. Inte förrän min bloggvän Anki fick en nära som behöver ett organ och hon satte mig in i hur det kan vara.

Nu förstår jag bättre. Klart vi ska ha en lag som säger: Dina organ doneras efter ditt jordeliv och vill du absolut inte det måste du anmäla dig till Donationsregistret.

Tänk vad många människor som skulle slippa dö i brist på organ. Jag har i och för sig skrivit på för donation men det är allt för många som inte gör sig det besväret.

Anki har startat en namninsamling för att det ska komma en lagändring om detta.

Klicka på den gröna rosetten och skiv under du med. Det är ju en självklarhet som medmänniska!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto

66-årig singelkvinna med en sambo. Sotis 6-årig toypudelyrväder. Vi bor i hyreshus med stor trädgård, park där vi promenerar några gånger per dag. Min familj kommer alltid i första rummet. Därefter vännerna och hobbies och sist kommer städning!!!! Nej skoja lite. Strykning kommer allra sist. Där krävs det någon riktigt god morot :) Tycker om att kladda med färg, jobba med händerna och lyssna på ljudböcker och musik. Två döttrar med familjer. Än så länge får jag låna dem en stund på sommaren men äldste blir 17 år i år så ja..... Tiden lär utvisa...