torsdag 29 november 2012

Ibland blir jag tokig!

Vart är det här landet på väg????

Vi är några som hjälpt en man med en elräkning som blivit sänd till Inkasso. När jag talade med Fortum visade det sig att räkningen är på strax under 2.000:- På grund av att de stängt av elen för honom kostar det 1.200:- att slå på den igen. Slutsumman låg på 6.594:- Det betyder att Inkassoföretaget tagit 3.394:- för att handlägga ett ärende som inte ens betalas till dem utan direkt till Fortum!!!!!!!

Arbetslösa i det här landet får inte A-kassa mer än kort tid. Vad händer sen. Jo, de blir placerade i olika företag som får betalt för att ta emot dem!!!!! Får de som jobbar någon lön? Nej. De får ett litet bidrag!!!!!

Trodde slavarbetet var avskaffat i det här landet för länge sedan!!!!! Men icke... Nej då. Här ordnas det så inget företag vill anställa för de får ju betalt för att hålla sig med slavar. Moderna sådana men dock slavar. Vad händer??????

Sådana här tankar gör mig tokig. Och antagligen många andra också. Det är väl därför det får fortgå utan att något händer. Vi normala individer blir utmattade av alla vansinnigheter som sker över våra huvuden. Och de som har det gott ställt bryr sig inte för detta berör inte dem. Inte än så länge i alla fall.....

Det borde vara straffbart!!!! Varför är det inget personansvar för beslut som tas i regeringen??? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto

66-årig singelkvinna med en sambo. Sotis 6-årig toypudelyrväder. Vi bor i hyreshus med stor trädgård, park där vi promenerar några gånger per dag. Min familj kommer alltid i första rummet. Därefter vännerna och hobbies och sist kommer städning!!!! Nej skoja lite. Strykning kommer allra sist. Där krävs det någon riktigt god morot :) Tycker om att kladda med färg, jobba med händerna och lyssna på ljudböcker och musik. Två döttrar med familjer. Än så länge får jag låna dem en stund på sommaren men äldste blir 17 år i år så ja..... Tiden lär utvisa...